Inget långkok som varar i flera timmar, men ändå värmande en vinterdag. Här har vi tagit vara på kycklinglåren, som har mer smak och är betydligt saftigare än brösten. Tänk på att välja ett gott vin.

Du behöver

8 st lår från majskyckling
1 st flaska rödvin
2 st lagerblad
6 st timjankvistar
1 st rosmarinkvist
4 st vitlöksklyftor - krossade
8 st svartpepparkorn
200 g rimmat fläsk
200 g skogschampinjoner
20 st pärllökar
salt och peppar

Portioner
4

Dela kycklinglåren i leden så att det blir 16 delar, lår och klubba. Koka ihop rödvin, lagerblad, timjan, rosmarin, vitlök och svartpepparkorn i cirka 5 minuter. Bryn kycklingen, slå vinet över kycklingen, sjud i cirka 40 minuter. Skala lökarna och låt dem koka med när cirka 20 minuter återstår

Tärna fläsket och stek det knaprigt, låt sedan hälften av fläsket koka med. Bryn skogschampinjonerna och låt dem koka med de sista 5 minuterna. För tjockare sås är det bara att reda av. Smaka av med salt och svartpeppar. Vid servering, strö över resten av fläsket och dekorera med färska örter.

Fotograf