Använd helst råa kräftor, för det ger absolut bäst resultat. Om du bara får tag i kokta kräftstjärtar, låt då smöret först bli brynt och lägg sedan i kräftstjärtarna så att de precis hinner bli varma; på så sätt undviker du att få sega kräftor. För att lyxa till det lite mer, byt ut laxrommen mot löjrom.
Du behöver

16 stora fina kräftstjärtar från havskräftor
1 citron, skalet
ca 50 g smör

Avokadocrème
1 avokado
2–4 tsk citronsaft
salt och peppar

Servering
1 burk laxrom (80 g)
1/2 dl rödlök, finhackad
16 sockerärtor
1 citron
dill

Portioner
4
Smält smöret. Riv ner citronskalet och låt smöret börja bli lite brynt. Precis före servering, stek kräftstjärtarna i 2–4 minuter beroende på hur stora de är. Håll koll på värmen så att smöret inte bränns, utan endast blir brynt.

Avokadocrème: Mosa avokadon och smaka upp den med citronsaft, salt och peppar.

Servering: Strimla sockerärtorna. Dela citronen i 4 bitar och grilla dem i grillpanna. Bred ut avokadocrèmen på tallrikarna. Lägg ut kräftstjärtarna, laxrommen, rödlöken, sockerärtorna och citronen. Avsluta med att toppa med dill och skeda över det brynta citronsmöret.


Vinförslag
7602 Louis Roederer Brut Premier, Champagne, Frankrike 369:–
Fotograf