Du behöver
Lemoncurd
4 äggulor
100 g strösocker
4 citroner
Italiensk maräng
100 g äggvita
300 g strösocker
100 g vatten
torkad jordgubbe eller en hårdare jordgubbsmarmelad
Vaniljglass
ditt favoritmärke
Portioner
3
Blanda alla ingredienser till lemoncurden och rör i kastrull på låg värme till en temperatur av 85°. Låt svalna.
Italiensk maräng: Koka upp 290 g strösocker med 100 g vatten och låt det koka till en temperatur av 125°. Vispa med elvisp äggvitan med resterande socker tills det blir fluffigt. När sockerlagen nått sin temperatur, tillsätt denna rakt ner i äggvitan och vispa tills det svalnat. Tillsätt torkade jordgubbar eller jordgubbsmarmelad efter smak.
Servering: Arrangera i glas och toppa med marängen, som bränns av med gasolbrännare.
Italiensk maräng: Koka upp 290 g strösocker med 100 g vatten och låt det koka till en temperatur av 125°. Vispa med elvisp äggvitan med resterande socker tills det blir fluffigt. När sockerlagen nått sin temperatur, tillsätt denna rakt ner i äggvitan och vispa tills det svalnat. Tillsätt torkade jordgubbar eller jordgubbsmarmelad efter smak.
Servering: Arrangera i glas och toppa med marängen, som bränns av med gasolbrännare.
Fotograf