En styckningsdetalj som fått dåligt rykte, och som lätt kan bli torr och tråkig om den inte blir rätt behandlad. Se därför till att välja en kotlett av god kvalitet så blir förutsättningarna mycket bättre. Bryn köttet och låt den sedan steka färdigt i ugn på låg temperatur tills det når en innertemperatur på 65°. Låt sedan kotletten vila i 5–10 minuter innan den serveras.
Du behöver

600 g gulbetor
4 fina kotletter
3 vitlöksklyftor
1 stor citron
8–12 stora salviablad
75 g smör
salt och peppar

Portioner
4
Koka gulbetorna mjuka. Stek kotletterna i lite smör. Skala och klyfta gulbetorna. Skär vitlöken tunt. Riv skalet från citronen; dela den sedan i 4 bitar. Smält smöret och stek vitlök, citronklyftor och salviablad. Vänd ner gulbetorna; salta och peppra. Lägg upp kotletter och gulbetor på fat. Avsluta med att strö över det rivna citronskalet.
Fotograf