En superenkel gryta som du snabbt kokar ihop. Den har smak av sardeller och toppas med oliver. Servera pasta eller ris till grytan.
Du behöver

1 hel kyckling
3 msk olivolja
2 röda paprikor
2 gula eller orange paprikor
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
12 sardeller
2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
1 dl torrt vitt vin
2 msk rökt paprikapulver
salt och peppar

Till servering
1 dl kalamataoliver
4 salladslökar
bröd
4 port pasta eller ris

Portioner
4
Stycka kycklingen grovt i lår, vingar och bröst; låren kan delas i knäleden och brösten kan halveras om man vill. Bryn kycklingen i olivolja. Dela paprikor, rödlök och vitlök i grova bitar och tillsätt till grytan tillsammans med sardeller, körsbärstomater, vin och paprikapulver. Sjud i 30–40 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strimla salladslökarna och strö dem tillsammans med oliverna över grytan innan servering. Servera bröd samt pasta eller ris till grytan.
Fotograf