Syrligt och sött, svenska smaker med sting och fräschör. När ni låter filmjölken rinna av, spara vasslen, den är bra att ha till inläggningar. Självklart kan ni köpa en färdig müsli om ni önskar.
Du behöver

1 l filmjölk

Lingonsorbet
200 g lingon
1 dl socker

Müsli
havregryn
solrosfrön
pumpafrön
frystorkade hallon
salt

Portioner
4
Häng av filmjölken i ett kaffefilter över natten. Spara vasslan, den är bra att ha till inläggningar.

Lingonsorbet: Koka 1 dl vatten med sockret till en sockerlag. Lägg lingonen i en Pacojet, slå sockerlagen över och ställ i frysen över natten. Om man inte har en Pacojet mixar man lingon och sockerlag, ställer blandningen i frysen och rör i den var 10:e minut tills den är fryst.

Müsli: Blanda en god müsli av havregryn, solrosfrön, pumpafrön och frystorkade hallon i de mängder som önskas. Salta.

Servering: Lägg en klick fil och cirka 1 msk müsli på tallriken. Avsluta med lingonsorbeten.
Fotograf