Här snackar vi riktig kotlett, från grisar som fått växa lite längre och väger ungefär 120 kg vid slakt. Då har de hunnit bygga upp muskler och lägga på sig fett, vilket tillsammans med sättet de är uppväxta på och den noggrant avvägda kost de får ger ett gott och saftigt kött.
Du behöver

1 kg fläskkotlettrad, med fettet kvar
2 stora rödbetor, kokade och skalade
2 stora gulbetor, kokade och skalade
4 potatisar, tvättade och delade
8 jordärtskockor, skalade
6 stora mangoldblad med stjälk, strimlade
rapsolja
salt och peppar
1 msk smör

Persiljesmaksatt gräddfil
2 dl gräddfil
persilja, hackad
salt och peppar

Portioner
4
Snitta fläsket på fettsidan, salta och peppra. Bryn på låg temperatur i panna med lite rapsolja. Baka klart i panna i ugn på 130° till en innertemperatur på 68°. Ta ut och lyft ur fläskkotlettraden ur pannan. Baka de skalade jordärtskockorna och den tvättade, delade potatisen i fettet i pannan, cirka 20 minuter på 200°. Klyfta de kokade och skalade betorna, lägg i dem samt fläsket i pannan. Värm 15 minuter på 200°. Bryn den strimlade mangolden i smör och rapsolja, salta och peppra.

Persiljesmaksatt gräddfil: Blanda ner persilja i gräddfilen. Smaksätt med salt och peppar.

Servering: Skär upp köttet och salta gärna lite på snittytan samt på rotfrukterna.
Fotograf