Att göra egen korv är inte svårt och tar inte speciellt lång tid heller, men blir så mycket godare! Här är en variant på både kyckling och anka med örter som kan bytas ut efter behag.
Du behöver

200 g kyckling, finmalen
200 g anka, grovmalen
100 g anklever, skuren i bitar
5 dl kokt mjölk, kall
1 msk timjan, repad
1 msk bladpersilja, finskuren
1 msk smör
50 cm fjälster
salt och peppar

Potatiscrème
500 g skalad potatis, av fast sort
100 g smör

Pumpasenap
100 g butternutpumpa, i tärningar
1 msk gula och bruna senapsfrön
1 msk socker
1 msk äpplecidervinäger
1/2 msk fransk senap
2 msk olivolja

Portioner
4
Blanda ihop de båda färserna, anklevern och örterna; smaka av med salt och peppar. Rör i mjölken; smeten ska vara ganska lös. Kontrollera smaken med salt, peppar och örter. Häll upp i en sprits och fyll fjälstret. Knyt ihop med snöre. Koka upp saltat vatten, lägg i korven och dra åt sidan. När korven svalnat, stek på låg värme i smör.

Potatiscrème: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Spara kokvattnet. Pressa potatisen, vispa ner smöret och späd med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Pumpasenap: Fräs senapsfröna i oljan tills de börjar ›poppa‹. Tillsätt resterande ingredienser och låt småputtra under lock tills pumpan är mjuk; tillsätt eventuellt vatten om det behövs. Mosa med en gaffel och smaka av med socker, salt och vinäger.

Servering: Lägg upp kyckling- och ankkorven med potatiscrèmen och pumpasenapen. Toppa eventuellt med friterad pumpa, potatis eller annan rotfrukt.
Vinförslag
15530 Fleur du Cap Unfiltered, Coastal Region, Sydafrika
Fotograf