Du behöver

Pumpapatties
3 tsk bakpulver
3/4 tsk kanel, malen
2 dl majsmjöl
1/2 dl socker
1 tsk muskotnöt, riven
1 tsk salt
6 dl butternutpumpa, mosad
1 ägg
majsolja

Filodegsrullar
12 filodegsark
300 g hokifilé
2 msk dill
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar

Dhaniadip
1 knippe koriander
4 tomater
2 tsk ingefära, riven
2 tsk vitlök, riven
2 1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl citronjuice
4 tsk salt
4 tsk socker
2 tsk cayennepeppar
1 tsk chilipulver

Portioner
4
Pumpapatties: Blanda alla torra ingredienser. Lägg pumpan i en mixer och mixa tillsammans med de torra ingredienserna till en slät tjock smet. Tillsätt ägget. Hetta upp oljan i ett plättjärn eller en stekpanna och stek små plättar. Smeten är tjock, så bred ut en den till runda plättar med hjälp av en sked. Låt rinna av på papper.

Filodegsrullar: Dela fisken i 12 bitar. Finhacka dill och vitlök och lägg på fisken. Salta och peppra. Lägg fisken på filodegsarken och rulla ihop. Stek dem gyllene i majsolja och stek färdigt i ugnen vid 175° i 5 minuter.

Dhaniadip: Lägg allt i en mixer och mixa till en nästan slät dip.
Fotograf