Du behöver

800g rockavinge, på ben
vetemjöl att panera i
100 g smör att steka i

Kaprisvinägrett
3 msk kapris
2 schalottenlökar, finskurna
1 vitlök, finskuren
olja
2 dl smör, brynt
2 msk citronsaft
salt
nymalen vitpeppar

Citronmarmelad
2 dl citronsaft
1 dl socker

friterad persilja
fritösfett
100 g plockad kruspersilja

Kaprisvinägrett: Bryn smöret på medelhög värme tills bottensatsen är gyllenbrun och smöret har tagit en nötaktig ton i både smak och doft. Fräs schalottenlök och vitlök i lite olivolja, tills löken är glansig. Dra från värmen och tillsätt kapris, citron och det brynta smöret. Salta, peppra och håll vinägretten ljummen tills det är dags att servera.

Citronmarmelad: Blanda socker och citronsaft i en kastrull och reducera tills 1/3 återstår.

Friterad persilja: Skölj persiljan och torka den noga med en torr kökshandduk. Det är viktigt att persiljan är helt torr när man friterar, annars stänker det olja överallt. Värm upp oljan till 180° och fritera persiljan i cirka 30 sekunder. Fritera inte allt på en gång, dela upp det i 2–3 omgångar. Vänta mellan friteringarna så att oljan hinner återhämta sin temperatur, då den sjunker när man tillsätter persiljan. Lägg persiljan på hushållspapper, salta och peppra.

Sätt ugnen på 120°. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt smöret till stekning. Panera rockavingarna i vetemjöl, salta och peppra båda sidor. Vänta tills smöret slutat bubbla och fräsa och börjar ta en gyllenbrun ton. Stek fisken riktigt gyllenbrun på ena sidan, vänd fisken och stek vidare i ugnen i cirka 8–12 minuter beroende på fiskens tjocklek.

Servera med rikligt med vinägrett och persilja, och ringla lite av den syrliga citronmarmeladen över hela anrättningen.
Fotograf