Här har det inte sparats på tryffeln! Tillsammans med den mustiga rödvinssåsen samt de mjälla morötterna och bondbönorna blir detta en härlig vårrätt.

Du behöver

600 g kycklingbröst, utan skinn
tryffel, skivad; gärna gotländsk
1/2 msk socker
2 schalottenlökar, finskurna
4 dl kalvfond
2 dl rött vin
salt och peppar
tryffelolja
smör

Servering
16 späda morötter, blancherade
2 dl bondbönor
2 schalottenlökar, skurna
smör
salt och peppar

Portioner
4

Salta och peppra brösten. Lägg på den skivade tryffeln. Fixera brösten genom att vira in dem i plastfilm och baka i ugn på 95° till 64° i innertemperatur. Låt vila 10 minuter. Karamellisera sockret i en kastrull; tillsätt löken, vinet och fonden. Koka ihop till 2 dl. Sila. Smaka av med salt, peppar, tryffelolja och en klick smör.

Servering: Värm morot, bönor och lök i smör och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Arrangera med det tryffelbakade kycklingbröstet och såsen.

Vinförslag
95762 Anthem Discover Pinot Noir 2007, Central Otago, Nya Zeeland
Fotograf