Du behöver

4 urbenade vaktlar
olivolja
honung
1 stort blomkålshuvud
1/2 dl bladpersilja, finskuren
citron
olivolja
salt och vitpeppar

Sås
2 schalottenlökar, hackade
1 vitlök, hackad
2 dl madeira
4 dl reducerad hönsfond
2 msk tryffel, hackad
1 msk smör
salt och vitpeppar

Portioner
4
Vaktel: Sätt på ugnen på 120°. Salta och peppra fåglarna och badda in dem i olivolja och lite honung. Fixera fåglarna med hjälp av tandpetare, så de håller formen. Hetta upp ett grilljärn så pass att det börjar ryka om det. Ge fåglarna grillmönster på båda sidor, var noga med att inte bränna honungen. Stek fåglarna färdiga i ugn direkt på gallret i ca 10 minuter, låt vila 5 minuter innan servering.

Plocka ner blomkålen i knoppar och skär med en skalkniv bort det allra yttersta på knopparna så resultatet blir couscous-likt. Koka resterande blomkål i lätt saltat vatten tills den är mjuk. Mixa den sedan i kannmixer med lite av kokvätskan och smaka av med salt, peppar, citron och olivolja.

Sås: Fräs schalottenlök och vitlök i en panna. Tillsätt madeiravin och reducera till hälften. Tillsätt hönsfonden och reducera till hälften. Smaka av såsen med hackad tryffel, smör, salt och peppar.

Värm upp couscousen i lite buljong och olivolja, den ska i stort sett bara bli ljummen. Smaka av med salt och peppar, avsluta med finskuren bladpersilja.
Fotograf