Du behöver

Glöggtryffel
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl glögg
40 g smör
kakao

Hasselnötstryffel
200 g hasselnötskärnor
200 g strösocker
200 g mörk choklad
3 msk kakao
3 msk florsocker

Marsipankulor
250 g sötmandel, skållad
300 g florsocker
1 äggvita
kakao

Glöggtryffel
Hacka chokladen grovt och lägg den i en mixer. Koka upp grädde och glögg. Häll glöggrädden över chokladen,
starta mixern och tillsätt smöret. Kyl ner chokladtryffeln. Skär kuber eller rulla bollar av tryffeln och vänd dem
sedan i kakao.

Hasselnötstryffel
Rosta hasselnötterna i en stekpanna på medelvärme i cirka 2 minuter. Häll på sockret och stek tills sockret är
karamelliserat, cirka 3 minuter. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Hacka den mörka chokladen och lägg ner den i en mixer tillsammans med nötterna. Mixa blandningen i cirka 5 minuter, tills det är en homogen chokladtryffel.

Lägg tryffeln i en bunke och låt den svalna. Blanda kakao och florsocker. Gör centimeterstora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.

Marsipankulor
Lägg mandeln i en mixer och mixa i 2 minuter. Tillsätt sedan florsocker och mixa i ytterligare 5 minuter, tills
massan är grynig och varm. Tillsätt äggvitan och mixa snabbt ihop till en fin, jämn marsipan. Lägg marsipanen i en plastpåse eller liten burk över natten. Nästa dag, rulla fina marsipankulor. Före servering rullas kulorna i kakao.
Fotograf