Smakrik, umamistinn brie med syrligt äpple och lite krisp – mums! äpplet och crostinin kan förberedas innan.
Du behöver

500 g brie de Meaux

Kryddbakat Ingrid Marie-äpple (GF)
2 äpplen, Ingrid Marie
1 krm ingefära, malen
2 krm kardemumma, malen
2 krm kanel
50 g smör
1 msk strösocker

Crostini (GF)
1 dm surdegsbaguette, fryst
olivolja och flingsalt

Portioner
6
GF=går att förbereda dagen före

Värm ugnen till 250°. Skiva 12 supertunna skivor av brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Strö över lite flingsalt och ringla på olivolja. Ugnsbaka i cirka 5 minuter till fin färg.

Kryddbakat Ingrid Marie-äpple: Blanda kryddorna med smöret och sockret. Kärna ur och klyfta varje äpple i 6 klyftor. Värm ugnen till 200°. Lägg äpplena i en ugnsfast form och lägg på kryddsmöret. Ugnsbaka äpplena i cirka 10 minuter.

Låt gärna osten stå framme ett par timmar före servering. Servera osten med crostinin och äpplena medan de fortfarande är lite ljumma.
Fotograf